Ποια τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύονται μόνα τους;
Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι υπάρχουν κάποια τρόφιμα που πρέπει να αποθηκεύονται πάντα μόνα τους .Γιατί είχε παρατηρηθή ότι σαπίζουν σε πιο τάχει ρυθμό , όταν αυτά βρίσκονται μαζί με αλλά τρόφιμα . Κυρίως σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται τα Φρούτα/Λαχανικά που παράγουν μια ουσία που ονομάζουμε αιθυλένιο που συμβάλλει στην αλλοίωση και στο σάπισμα των τρόφιμων.
Μόνα τους αποθηκεύονται :
- Μήλα
- Αγγούρια
- Μπανάνες
- Μαρούλι
- Πεπόνια
- Μάνγκο
- Μανιτάρια
- Κρεμμύδια
- Ντομάτες
- Δαμασκηνά
- Ροδάκινα
- Λάχανο
- Αχλάδια
- Κρεμμύδια με πατάτες
- Κολοκύθι με μήλα και αχλάδια
- Αβοκάντο με μπανάνες
- Μήλα με πορτοκαλιά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου