Ποια τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύονται μόνα τους;

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι υπάρχουν κάποια τρόφιμα που πρέπει να αποθηκεύονται πάντα μόνα τους .Γιατί είχε παρατηρηθή ότι σαπίζουν σε πιο τάχει ρυθμό , όταν αυτά βρίσκονται μαζί με αλλά τρόφιμα . Κυρίως σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται τα Φρούτα/Λαχανικά που παράγουν μια ουσία που ονομάζουμε αιθυλένιο που συμβάλλει στην αλλοίωση και στο σάπισμα των τρόφιμων.
 
Μόνα τους αποθηκεύονται :
  • Μήλα 
  • Αγγούρια
  • Μπανάνες
  • Μαρούλι
  • Πεπόνια
  • Μάνγκο
  • Μανιτάρια
  • Κρεμμύδια
  • Ντομάτες
  • Δαμασκηνά
  • Ροδάκινα
  • Λάχανο
  • Αχλάδια
Δεν τοποθετούνται  ποτέ μαζί :
  • Κρεμμύδια  με πατάτες
  • Κολοκύθι με μήλα και αχλάδια
  • Αβοκάντο με μπανάνες
  • Μήλα με πορτοκαλιά 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιφανειες Κοπης

«Πέντε κλειδιά για ασφαλέστερα τρόφιμα»

Πως να φωτίσετε σωστά των χώρο εργασίας σας ;