Παράγοντες που επηρεάζουν την δράση των απολυμαντικών

 Οι κυριότεροι παράγοντες  που επηρεάζουν   την επιτυχία της απολύμανσης κατά των μικροβίων που υπάρχουν στους χώρους οπού θα χρησιμοποιηθεί η απολυμαντική ουσία είναι :  (i) το είδος ,μορφή και η φύση  του αντικείμενου (ii) η συγκέντρωση του απολυμαντικού και η χρονική διάρκεια που θα αφήσουμε την ουσία  (iii) το οργανικό φορτίο που φέρει το αντικείμενο (iv) ο αριθμός και το είδος των μικροβίων (v) φυσικοί και χημική παράγοντες ( θερμοκρασία , σχετική υγρασία μ σκληρότητα νερού και το  pH ) (iv)  το προηγούμενο καθάρισμα του αντικείμενου (vii) o εντοπισμός των μικροβίων.

Τα απολυμαντικά διακρίνονται σε :Απολυμαντικό υψηλού βαθμού <46 min  καταστρέφει όλους τούς μικροοργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των σπόρων και των βακτηρίων.

Απολυμαντικό ενδιάμεσου βαθμού τα απολυμαντικά αυτής της κατηγορίας είναι μικροβιοκτόνα για τα μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης της βλαστικές μορφές των μικροβίων και την πλειοψηφία των ιόν , μυκήτων άλλα δεν σκοτώνουν τούς σπόρους.

Απολυμαντικά χαμηλού βαθμού   σκοτώνουν την πλειοψηφία των βλαστικών μορφών των βακτηρίων και μερικούς ιούς και μύκητες  άλλα όχι τούς πιο ανθεκτικούς μικροοργανισμούς (Μ. φυματίωσης) και τούς σπόρους .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιφανειες Κοπης

«Πέντε κλειδιά για ασφαλέστερα τρόφιμα»

Πως να φωτίσετε σωστά των χώρο εργασίας σας ;