Επιφανειες Κοπης
Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής στην κουζίνα θα πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή σανίδα για την κοπή κρέατος και ψαριών, καθώς και σανίδες για τα φρούτα και λαχανικά , για μαγειρεμένο κρέας ,ωμά πουλερικά και μια για γενικής χρήσης . Το γεγονός είναι ότι στο ωμό κρέας και τα ψάρια μπορεί να υπάρχουν βακτήρια που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα , ακόμη και αφού το πλένετε, δεν βαίνουν όλα τα βακτηρίδια. Επομένως, όταν κόβετε ωμές τροφές για κρέας και ψάρια, τα οποία καταναλώνονται αμέσως, τα βακτηρίδια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα προκαλώντας δηλητηρίαση μέσω της διασταυρωμένης επιμόλυνσης. Οι ξύλινες επιφάνειες κοπής καταργήθηκαν από το σύστημα υγιεινής των εστιατορίων που επιβάλλει το HACCP, και στο σπίτι καλό θα ήτανε να μην τις χρησιμοποιουμαι αφού κρατάνε υπολείμματα τροφών που αποτελούν πηγή ανάπτυξης μικροοργανισμών λόγο των ρωγμών που δημιουργούνται , συγκρατούν ή απορροφούνε το νερό , ακίδες από ξύλο εισέρχονται στο τρόφιμο μας. Επίσης απορροφ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου